Webteksten laten schrijven

Content is king

Hoe jouw site de beste tekst krijgt

Als het om vindbaarheid gaat, is content koning. Uiteraard gaat het in de eerste instantie om nieuwe en unieke content op je eigen website. Het algoritme herkent teksten die zijn gekopieerd van andere websites. Bovendien, liggen er vaak rechten op een webtekst. De financiële gevolgen die het ‘lenen’ van tekst kunnen hebben zijn niet mals.

Je wilt dus unieke en originele content. Als het om webteksten gaat, verandert de tijd hard. Een aantal jaar geleden loonde het nog om een tekst vol keywords te rammen en zo de vindbaarheid te verhogen. Dat werkt allang niet meer. Het algoritme negeert steeds vaker een overmacht aan keywords en let veel meer op relevantie en bruikbaarheid. Dat zit hem in een aantal details.

Slimmer schrijven

Allereerst worden zoekopdrachten steeds complexer. Waar gebruikers vroeger bijvoorbeeld ‘restaurant Arnhem’ intikte op hun computer, zoeken ze nu ‘waar kan ik vanavond eten’ op hun telefoon. De zoekmachine is op de hoogte van de locatie van de gebruiker en kent de vorige zoekopdrachten en dus de smaak van de gebruiker. Dit betekent dat webteksten ook steeds slimmer geschreven moeten worden. Hoe beter een tekst loopt, hoe prettiger het wordt om deze te lezen. Hoe prettiger een tekst leest, des te gemakkelijker past hij bij een zoekopdracht. Schrijfvaardigheid wordt beloond.

Het is een vak

Wij van Sitezille begrijpen dat jij niet de tijd of misschien niet het talent bezit om een goede webtekst te schrijven. Dat is niet meer dan normaal. Schrijven is een vak. Er zijn tenslotte weinig stratenmakers die speltbrood kunnen bakken en er zijn weinig bakkers die een muur kunnen metselen. Schrijven is een ambacht, waarbij iedere letter of bijzin moet passen als een kinderkopje of een siersteen. Wij helpen jou door goede en relevante tekst aan te leveren. Uiteraard altijd in samenwerking met jou als ondernemer. Want wie kan er nu beter over jouw zaak vertellen dan jij zelf. Jij kent je klanten en hun wensen het best. Laat de schrijvers van Sitezilla dit voor je onder woorden brengen.

SEO-optimalisatie

Heb je nu al wel een website met eigen unieke content, maar wordt je niet opgemerkt door de zoekmachines? Geen probleem. Het is ook mogelijk om jouw webteksten door het team van Sitezilla te laten redigeren, verbeteren en SEO-vriendelijk te maken.

Kwaliteit en relevantie zijn niet enige zaken waar de grote boze algoritmes naar kijken. Een webpagina is ook afhankelijk van populariteit. Dit wordt onder andere gemeten aan de hand van de aanwezigheid op sociale media. Hoe vaker een pagina wordt gedeeld op bijvoorbeeld Facebook of Twitter, hoe hoger hij verschijnt. Dit valt natuurlijk geheel samen met de juist campagne-strategie voor social media. Hoe actiever jij als ondernemer op deze kanalen bent, hoe beter je gewaardeerd wordt. Klanten staan graag met je in verbinding. Geef ze die mogelijkheid. Wij van Sitezila helpen je hier graag bij. Bekijk ook ons mogelijkheden op het gebied van online (en offline) campagne voeren.

Tarief

Ben je benieuwd geworden naar de tarieven voor onze content brouwerij? Bekijk hier de mogelijkheden. Of lees verder voor het basistarief.

Nieuwe content of redigeren van bestaande content: 75,- per uur.

De briefing speelt een grote rol bij de tijd die het schrijven van de content kost. Hoe meer leuke informatie jij levert, des te sneller kan een tekst worden opgeleverd.

Ook monsterlijk goede webteksten?

Laat je website teksten schrijven door Sitezilla

Dankzij de gecombineerde ervaring in zowel het journalistieke landschap als de marketingwereld heeft Sitezilla de kennis in huis om het beste te bieden op het gebied van relevante content. Neem contact met ons op en verbeter jouw resultaten!