Vacature

Creatief tekstschrijver

Vacature : creatief tekstschrijver

Ben jij een sappige tekstschrijver? Beheers jij de Nederlandse taal monsterlijk goed? En wil je werken voor een snelgroeiend full service internetbureau in het hart van de Veluwe? Voor Sitezilla waren we op zoek naar een

Creatief tekstschrijver

Apeldoorn, fulltime (32 tot 40 uur)

Maar helaas… Deze vacature is niet meer beschikbaar. Hou onze website echter in de gaten, we groeien hard, wellicht zijn we binnenkort toch op zoek naar jouw talent!

Over Sitezilla
Sitezilla is online marketingbureau dat krachtige en professionele weboplossingen biedt voor bedrijven in het MKB. Het achtervoegsel “zilla” in de naam verwijst naar het bekende filmmonster Godzilla. Het is een superlatief en staat voor : monsterlijk, groot en geweldig. De websites en online communicatiediensten die wij leveren beschikken dan ook over de “Zillafactor” : ze overtreffen concurrentie door monsterlijke professionaliteit, groot te zijn in eenvoud en met een geweldige gebruikerservaring.

Als creatief tekstschrijver werk je voor klanten uit alle windstreken, in diverse branches, van automotive tot horeca. Tevens schrijf je copy voor diverse eigen websites op het gebied van sport en fashion. Je werkt hier in een klein, jong en gezellig team met webdevelopers, online marketeers en opdrachtgevers.

Wie ben jij?
Jij bent een copywriter met een uitstekend taalgevoel en weet gemakkelijk creatieve en sappige teksten te formuleren die passen bij de merkidentiteit en doelgroep van je interne- en externe klanten. Je bent nauwkeurig, enthousiast, leergierig, vlijmscherp, haalt een kick uit het behalen van succes en beschikt over de “Zillafactor”. Met een achtergrond in marketing en communicatie wil je in het digitale tijdperk nog meer leren van SEO en SEA en schrik je niet van het opvoeren van teksten in een CMS als WordPress. Tevens vind je het leuk om online- en socialmedia campagnes te bedenken en inhoud te geven samen met een team specialisten.

Jouw schrijfstijl is helder, eenvoudig, scherp en to-the-point. Je hebt gevoel voor de opmaak van tekst en begrijpt dat website bezoekers graag snel tot de kern willen komen. Je weet je goed te verplaatsen in de wensen van onze opdrachtgevers en hun doelgroepen. Jouw interesses liggen in o.a. mode, sport, automotive en horeca. Jouw sappige, monsterlijke, unieke concepten en teksten kan je laten zien in jouw recente portfolio waarvan we zullen smullen.

Wat ga je doen?
In samenwerking met verschillende opdrachtgevers schrijf je wervende content voor websites, e-mail nieuwsbrieven en sociale media. Je hebt een afwisselende functie waarin je het ene moment een facebook bericht bedenkt en plaatst voor een autobedrijf, een aantal productbeschrijving maakt voor een webwinkel en het volgende moment werkt je aan bedrijfsprofiel van een nieuwe klant. Aan het eind van de dag, net nadat je ben gebrieft door een van onze klanten om een viertal nieuwe in- en outdoor activiteiten geplaatst te krijgen op zijn website, publiceer je nog een leuke blog gepost over sneakers of horloges.

Gedurende de dag werk je als creatief team samen met klanten, de webdeveloper(s) en interne opdrachtgevers.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:
• Je schrijft teksten en bedenkt inhoud voor websites, nieuwsbrieven en social media, kort en lang, B2C en B2B.
• Je bent verantwoordelijk voor de content van diverse eigen websites en webwinkels en werkt hiervoor in nauwe samenwerking met designers, zodat beeld en tekst elkaar versterken.
• Je bent eindverantwoordelijk voor de copy binnen de toegewezen klantprojecten.
• Je onderhoudt contact met klanten en opdrachtgevers.
• In samenwerking met online marketeers meet je de effectiviteit van teksten en campagnes en kom je met creatieve ideeën voor verbetering.

Ben jij onze nieuwe creatieve tekstschrijver?
Kan jij snel schakelen, ben je stressbesteding en beschik je over een gezonde dosis humor? Dan pas je zeker in ons team. Wij hopen dan ook dat je daarnaast over de volgende hard skills beschikt:
• Minimaal 2 jaar ervaring als tekstschrijver.
• Ervaring met het schrijven van zowel korte als lange teksten. Vooral voor digitale media zoals websites, nieuwsbrieven en social media.
• Kennis van consumentenpsychologie en persuasion technieken.
• Ervaring met B2C en B2B teksten en campagnes.
• Een HBO+-opleiding richting Journalistiek, Media of Communicatie.
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
• Beheersing van extra talen Duits en Engels is een hele dikke pré.
• In het bezit van een rijbewijs.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een ontspannen werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen. Binnen de gezellige werksfeer en het leuke en betrokken team, geven wij je veel ruimte voor eigen initiatieven. In Otterlo zorgen wij ervoor dat je je bij ons snel thuis voelt en lekker kunt werken. Maar je hebt ook de vrijheid om deels vanuit huis te werken. We zijn immers een internetbedrijf. Verder bieden we je een prima salaris, dat past bij je staat van dienst. Ons pand is gevestigd naast de bakker, er is dus altijd wat te smullen op kantoor.

Interesse?
Deze vacature is reeds ingevuld. Hou onze website in de gaten, wellicht zijn we binnenkort op zoek naar nog meer talent.