Hoe belangrijk is de title tag?

Gevonden worden zit in kleine data

Onderschat dit deel van jouw SEO-strategie niet

Het belang van keywords spreekt misschien bijna voor zich. Bij de paginatitel is dat misschien minder het geval. Daarom leggen we je hier even kort uit waarom dit zo belangrijk is.

De paginatitel, of title tag, is de naam van je webpagina. Eigenlijk is het heel logisch dat Google hier aandacht aan schenkt. Een boek of artikel in de bibliotheek zoek je ook op de titel.

WordPress

Toch is dit bij een webpage niet altijd zo vanzelf sprekend. In tegenstelling tot een artikel, staat bij een webpagina de titel niet altijd boven de tekst. Deze kan zelfs verstopt zitten in de achterkant van de website. Dit kan in de zogeheten code maar ook gewoon in het systeem van WordPress. Hier kan niet iedereen bij, maar wordt het door de algoritmes wel gezien. Dat maakt het extra belangrijk om de paginatitels relevant en passend bij de content te houden. Het onzinnige in rammen van keywords helpt niet. Daarnaast mag zo’n titel niet te lang zijn. Ook hier is het van belang om na te denken hoe en waarop je vindbaar wil zijn. Sitezilla is er dan voor je.

Wat is uw sleutel tot succes?