5 redenen waarom u ook SSL zou moeten gebruiken

In het Sitezilla webshoppakket Pro bieden wij standaard SSL aan. Met zoveel voordelen en aandacht voor security bieden we sinds kort ook SSL aan voor onze website klanten als upgrade. Maar wat is SSL nu eigenlijk, hoe herken je een SSL beveiligde website en wat zijn de 5 belangrijkste redenen en voordelen om ook te kiezen voor SSL op uw website? Wij geven u antwoord in dit artikel.

Wat is SSL?

SSL is een beveiligingsprotocol dat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Dit zorgt ervoor dat alle gegevens van u en uw websitebezoekers die tussen de webserver en browser worden verstuurd, geheim blijven voor tussenliggende partijen en niet gestolen kunnen worden. Dit is met name relevant voor bezoekers die bijvoorbeeld gebruik maken van een openbare (niet beveiligde) wifi verbinding.

Hoe kan ik mijn website door SSL laten beveiligen?

Om uw Sitezilla website te laten beveiliging met SSL installeren wij een SSL certificaat. Het certificaat zorgt voor de versleuteling van de verbinding en valideert de identiteit van uw website zodat de bezoeker duidelijk kan zien met wie hij van doen heeft. Op deze manier kunt u garanderen dat o.a. persoons-, adres- en betalingsgegevens van uw website bezoekers worden beschermd. Naast het installeren van het SSL certificaat dient er te worden gezorgd dat alle gegevens over https:// gaan lopen in plaats van http:// om te voorkomen dat bezoekers afschrikkende pop-ups en beveiligingsmeldingen krijgen. Hiertoe moeten aanpassingen in de database van uw website worden gedaan (zodat niet elke pagina’s en afbeelding hoeft te worden nagelopen) en veranderen wij de manier waarop externe scripts en elementen worden opgeroepen. Tevens installeren wij hiervoor een speciaal ontwikkeld plug-in.

Hoe u een SSL beveiligde website kunt herkennen

In de adresbalk van uw browser zal een SSL beveiligde website te herkennen zijn aan :

  • Het groene slotje
  • Er staat https:// in plaats van http://

ssl-balk

 

 

 

 

 

Redenen waarom ook u een beveiligde website zou moeten willen hebben

1. Een SSL certificaat verbeterd uw positie in Google

Google geeft aan dat security een top prioriteit is en dat SSL ook wordt meegenomen in het Google algoritme dat de relatieve posities bepaald in de organische zoekresultaten van de zoekgigant. Al eerder werd door extern onderzoek van o.a. Searchmetrics aangetoond dat er een verband bestaat tussen de relatieve positie in de zoekmachines en het gebruik van SSL certificaten. Google geeft aan dat het nu ongeveer 1% van de zoekqueries beïnvloed maar dat ze verwachten dat dit op termijn een belangrijkere weging gaat krijgen. Kortom, wanneer u graag een hogere positie in de zoekmachines wenst dan is een SSL certifcaat weer een stapje omhoog. Wie wil dat nou niet?

2. Waarschuwingen in nieuwe webbrowsers

Met ingang van de nieuwe releases van Google Chrome in 2017 zullen websites die over http:// verlopen nu voortaan extra opvallend worden gemarkeerd. Dit kan betekenen dat potentie bezoekers worden afgeschrokken door de melding die wordt weergegeven. In de eerste fase vanaf release Chrome 56 zal het volgende verschil zichtbaar zijn :

ssl-en-chrome-56

Naast het huidige, relatief onschuldige “i” tje zal er vanaf Chrome 56 ook een tekst komen te staan “Not secure”. Bij toekomstige releases zal dit verder worden aangedikt door dit opvallender te laten weergeven :

toekomst-chrome-en-niet-ssl

Het onschuldige ronde en informatieve “i”-tje zal worden vervangen met een rode gevaren driehoek met een uitroepteken daarin. Dit gaat bezoekers afschrikken met hogere bouncerates tot het gevolg.

3. Het is wettelijk verplicht in veel gevallen

Op het moment dat u een website heeft waar betalingen op verricht kunnen worden, bent u verplicht om de website door SSL te laten beveiligen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld een betaalformulier of een andere module. Kwaadwillenden hoeven deze gegevens van uw bezoeker niet te zien. Hiermee garandeert u dat en houdt u zich gewoon aan de wet.

4. Data wordt ge-encrypt

Bij iedere website waar gegevens worden verzonden door bijvoorbeeld een betaal- of contactformulier in te vullen, wordt deze info gewoon op een eenvoudige manier heen en weer gezonden. Ditzelfde geldt voor websites waarbij ingelogd wordt of waarop inschrijvingen worden verricht. Criminelen hoeven weinig moeite te doen om mee te lezen. Dat is wel anders bij een website met een SSL-certificaat. Hierbij wordt de data ge-encrypt. Hierdoor is het voor externe lieden niet te lezen. Zo blijven de adres- of betalingsgegevens van uw bezoeker lekker geheim.

5. Bepaalde keurmerken eisen het

Als u de website van keurmerken wilt voorzien, ontkomt u in veel gevallen niet aan een SSL-certificaat. Zonder krijgt u het keurmerk simpelweg niet. Denk bijvoorbeeld aan het WebwinkelKeur keurmerk en de goedkeuring van Thuiswinkel Waarborg. Bovendien komt uw betrouwbaarheid gewoon veel beter uit de verf met een correct SSL certificaat.

SSL is absoluut geen overbodige luxe meer en zeker niet alleen voor grote bedrijven

Wanneer u privacy en regelgeving respecteert kunt u dat laten zien door uw website over https:// te laten verlopen middels een geldig en betrouwbaar SSL-certificaat. Dit verhoogd het vertrouwen van uw potentiële klanten. Bovendien zijn SSL certificaten tegenwoordig steeds beter betaalbaar. U geeft uw bezoeker letterlijk een gevoel van vertrouwen. Hoe kunt u nu beter laten zien dat u achter uw website staat dan door zoveel mogelijk vertrouwen uit te stralen?